(Magyar) A Fare hálózat

AFarehálózategyernyőszervezet,összekötimindazokat,akikafutballvilágábanelkötelezettekagyűlöletéskirekesztéseelleniharcbanésasportoteszközkénthasználjákatársadalmibefogadáselőmozdításához,azegyenlőségszellemében.

A futball a világ legnépszerűbb játéka és valamennyiünké. Mindenkinek jogában kell álljon, hogy játszhassa, nézze és élvezze anélkül, hogy kirekesztéstől, erőszaktól, megalázástól  kellene tartania.

A Fare hálózat a kirekesztés mindennemű megnyílvánulása ellen harcol, beleértve a rasszizmust, szélsőjobboldali nacionalizmust, szexizmust, transz és homofóbiát, valamint a fogyatékkal élőkkel szembeni kirekesztést.

Mi a Fare?

Egy hálózat, amelynek ereje tagjai sokszínűségében rejlik. A hálózat szurkolói csoportokból, etnikai kisebbségi csoportokból, emberjogi szervezetekből, amatőr klubokból, helyi szervetekből és aktivistákból tevődik össze, akik szakértelmükkel hozzájárulnak és tesznek is azért, hogy a kirekesztés a futballban a múlté legyen.

A Fare egy nemzetközi szervezet, több mint 130 tagszervezettel rendelkezik, több mint 35 országban. Számos csoport, illetve aktivista csatlakozik a FARE tevékenyégeihez, akcióihoz, illetve rendezvényeihez az év során.

Mivel foglalkozik a Fare?

A Fare a futball valamennyi szintjén azon dolgozik, hogy előmozdítsa a leszakadt, illetve kirekesztett csoportok társadalami befogadását.

A Fare az etnikai kisebbségek egyenjogúságáért tevékenykedik és támogatja őket az egyenlő esélyekért és társadalmi befogadásért tett erőfeszítéseikben. A Fare menekültekkel, menedékkérőkkel és egyéb etnikai kisebbséggel is dolgozik, így például Romákkal.

A Fare haladó szellemű futball szurkolói csoportokat támogat, akik tesznek a gyűlölet és a kirekesztés ellen. A hálózat akciói során segítséget nyújt nekik a rasszizmus, homofóbia, illetve a kirekesztés egyéb formái elleni védekezésben.

A Fare lobbi tevékenységet is végez, hogy döntéshozók, kulcsszereplők, valamint kormányszervek is részt vegynek a kirekesztés elleni mozgalomban és befogadóbbá tegyék a futball világát.

A minden évben megrendezésre kerülő A labdarugás rajongói (Football People) akció sorozat mindenkit összehoz a futball világában, hogy egységesen lehessen fellépni a kirekesztés ellen. Több mint 2000 akciót rendeznek ebben az időszakban  több mint 45 országban, ami a legjelentősebb kirekesztés elleni kezdeményezés a világon a futball világában. Bárki csatalkozhat és szervezhet kirekesztés elleni akciókat a futball világában.

Hogy a pozitív irányú változást előmozdítsunk, a Fare:

  • Fellép a kirekesztés ellen a futball valamennyi szintjén
  • A futballt, mint eszközt használja a társdalmi kirekesztés elleni küzdelemben
  • Hálózatépítést támogat, valamint a nemzeteken átívelő jó gyakorlatok megosztását
  • Tevékenységei felölelik a társadamilag kirekeszett, illetve megkülömböztett csoportok megerősítését, illetve kapacitásaik bővitését
  • Közvetíti a a futball világában a kiresztés ellen küzdők hangját

Továbbá, a Fare a szakértelmét arra használja, hogy tanácsokat adjon a kirekesztés elleni küzdelem, illetve társadalmi befogadás terén. A Fare tevékenységi köréhez széleskörű tevékyenség, illetve beavatkozás tartozik, így például:

  • Nemzetközi események, konferenciák és kerekasztal beszélgetések megrendezése
  • Legjobb gyakorlat kézikönyvek és oktatási segéganyagok kidologozása
  • Európai, illetve nemzetközi kampányok megrendezése, beleértve a Football People akció heteket
  • Társadalmi befogadást előmozdító tevékenységek végrehajtása nemzetközi futball tornákon
  • Meccsek figyelése és kirekesztő események jelentése

Csatlakozzon a Fare-hoz!

A Fare hálózat mindazok számára nyitott, akik a futballt egy sporttá szeretnék tenni, ami mindenkit befogad, függetlenül attól, hogy ki honnan jött, illetve mi a háttere. A Fare szervezet szívesen fogad ötleteket arról, hogyan tudna hozzájárulni a változások előmozdításához.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy többet tudhasson meg a Fare-ról!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha segítségre van szüksége vagy kirekesztés elleni tevékenységet tervez illetve szervez!

Írjon nekünk a következő email címre: info@farenet.org

Kövessen minket a Facebook-on www.facebook.com/farenetwork, Twitter-en www.twitter.com/farenet illetve Instagram https://instagram.com/farenet/