[:en](български) За Мрежата Fare[:]

МрежатаFareеорганизация,коятодаобединявавсички,коитоработятвпосокаборбаснеравенствотоидискриминациятавъвфутболаиизползватспортакатоинструментзасоциалновключване.

[:en]

Футболът е най-популярният спорт в света и принадлежи на всички нас. Всеки трябва да има право да играе, да гледа и да използва футбола без страх от дискриминация.

Мрежата  Fare се бори с всички форми на дискриминация, включително расизъм, крайнодесен  национализъм, сексизъм, транс- и хомофобия и дискриминацията срещу хората с увреждания.

Кои сме ние?

Основното преимущество на мрежата е в разнообразието на нейните членове. Мрежата се състои от фен групи, организации за правата на човека, аматьорски клубове и местни групи и активисти, които допринасят със своя опит и действат в синхрон, за да бъде дискриминацията във футбола част от миналото.

Fare е международна организация с повече от 130 члена и организации от над 35 европейски страни. Много повече групи и активисти се присъединят към Fare за дейности, кампании и събития през цялата година.

Какво прави Fare?

Fare работи на всички нива във футбола за насърчаване на социалното приобщаване на маргинализирани и дискриминирани групи.

Fare работи за повече права на етническите малцинствени групи и ги подкрепя в стремежа си за равенството и социалното приобщаване. Fare работи с бежанци, търсещи убежище и други етнически малцинства като ромите.

Fare поддържа прогресивни футболни фен групи, които се припознават като  анти-дискриминационни и мрежата им помага да случват дейности срещу расизма, хомофобията и други форми на дискриминация.

Fare лобира за участието на политици, ключови играчи и ръководни органи в движението за борба с дискриминацията.

“Футболните седмици” е кампания, която допринася за да постигане на единна позиция срещу дискриминацията. През този период се случват повече от 2000 дейности в над 45 страни, което я прави най-голямата инициатива срещу дискриминацията във футбола по света. Всеки може да се включи и да организира дейности срещу дискриминацията във футбола.

За да се постигне положителна промяна, Fare:

  • Се обявява срещу дискриминацията във всички нива на футбола;
  • Използва футбола като средство за справяне с обществената дискриминация;
  • Спомага за изграждане на мрежи и транснационален обмен на добри практики;
  • Предприема действия за овластяване и изграждане на капацитет на маргинализирани и дискриминирани групи;
  • Дава гласност на тези, които борбата с дискриминацията във футбола;

Fare също използва своя опит за предоставяне на консултации в борбата с дискриминацията и насърчаване на социалното включване. Мрежата Fare включва широк спектър от дейности и интервенции, като например:

  • Хостинг на международни прояви, конференции и кръгли маси
  • Производството на ръководства за добри практики и образователни материали
  • Организиране на пан-европейски и международни кампании, включително и кампанията “Футболни хора”
  • Предоставяне на дейности за социално включване в международните футболни състезания
  • Мониторинг на футболни мачове срещу дискриминационни практики.

Включете се!

Мрежата на Fare е отворена за всеки, който иска да направи от футбола спорт, който включва всеки, без значение от националността и бекграунда. Fare иска да научи за вашите идеи, и за това как искате да допринесе за тази положителна промяна.

Свържете се с нас! Влезте във връзка, ако искате да научите повече за Fare, ако имате нужда от помощ, планирате да организирате дейности срещу дискриминацията, за възможностите на мрежата изглежда или искате да споделите идеите си с мрежата.

Можете да се свържете с Fare чрез имейл: info@farenet.org

Намерете ни във Facebook www.facebook.com/farenetwork или Twitter www.twitter.com/farenet

Instagram https://instagram.com/farenet/[:]


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/farenet.org/public_html/wp-content/themes/farenet/footer.php on line 1