[:en](Român) Despre Rețeaua Fare[:]

RețeauaFareesteoorganizațieumbrelăcareîireuneștepetoțiceisuntdedicațicombatăinegalitateașidiscriminareaînfotbalșicarefolosescsportulcapeuninstrumentdeincluziunesocială.

[:en]

Fotbalul este cel mai popular sport din lume și ne aparține. Toată lumea ar trebui sa aibă dreptul de a juca, a viziona și a se bucura de fotbal fară a avea teama de discriminare.

Rețeaua Fare luptă cu toate formele de discriminare, inclusiv rasism, naționalism de extremă dreaptă, sexism, homofobie și discriminare împotriva persoanelor cu dizabilități.

Cine este Fare?

Puterea rețelei stă în diversitatea membrilor ei. Aceasta este formată din grupuri de fani, organizații pentru drepturile omului, cluburi de amatori și grupuri de activiști, care contribuie cu expertiza lor și acționează într-un efort comun pentru a transforma ideea de discriminare în fotbal într-o parte a trecutului.

Fare este o organizație internațională cu peste 130 de membrii din mai mult de 35 de țări europene. Multe alte grupuri și activiști se alătură activităților, campaniilor și evenimentelor organizate de Fare în fiecare an.

Ce face Fare?

Fare lucrează la toate nivelele pentru a promova incluziunea socială a grupurilor marginalizate și discriminate în fotbal.

Fare lucrează pentru capacitarea minorităților etnice și susținerea lor în lupta pentru egalitate și incluziune socială. Lucrăm cu refugiați, persoane care caută azil politic și alte minorități etnice precum romii.

Fare susține grupuri de fani ai fotbalului care au ales o poziție de partea anti-discriminării, iar rețeaua le ajută să desfășoare activități împotriva rasismului, homofobiei și a altor forme de discriminare.

Fare face lobby pentru a angrena actorii politici și guvernamentali în mișcarea anti-discriminare și pentru a transforma fotbalul intr-un sport mai incluziv.

Evenimentul anual – Săptămânile de acțiune „Oameni ai fotbalului”, reunește iubitori ai fotbalului într-o poziție comună împotriva discriminării. În această perioadă, peste 2000 de activități sunt organizate în mai mult de 45 de țări, transformând-o în cea mai mare inițiativă împotriva discriminării în fotbal la nivel global. Oricine poate participa și organiza activități împotriva discriminării în fotbal.

Pentru a aduce o schimbare pozitivă, Fare:

  • Luptă împotriva discrmininării la toate nivelele
  • Folosește fotbalul ca pe o unealtă pentru a combate discriminarea socială
  • Facilitează dezvoltarea rețelei și schimbul de bune practici la un nivel transnațional
  • Organizează activități pentru capacitarea grupurilor marginalizate și discriminate
  • Susține grupurile care luptă împotriva discriminării în fotbal

Totodată, Fare împărtășește expertiza pe care o are în domeniul combaterii discriminării și promovării incluziunii sociale. Rețeaua Fare include o varietate de activități și intervenții cum ar fi:

  • Găzduirea evenimentelor, conferințelor și a meselor rotunde de dezbatere la nivel internațional
  • Crearea unor ghiduri de bune practici și a materialelor educaționale
  • Organizarea campaniilor europene si internaționale, inclusiv Săptămânile de acțiune „Oameni ai fotbalului”
  • Desfășurarea activităților pentru incluziune socială în cadrul competițiilor internaționale de fotbal
  • Monitorizarea meciurilor și raportarea discriminării

Implică-te alături de Fare!

Rețeaua Fare este deschisă oricui are dorința de a transforma fotbalul într-un sport care include pe toată lumea, indiferent de proveniență sau experiența de viață.  Fare își dorește să afle ideile tale despre cum ai putea să contribui la această schimbare pozitivă.

Contactează-ne! Ia legătura cu noi dacă vrei să aflii mai multe detalii, ai nevoie de susținere, plănuiești să organizezi activități împotriva discriminării sau cauți oportunități de a-ți împărtăși ideile cu ceilalți membrii ai rețelei.

Poți să ne contactezi prin e-mail: info@farenet.org

Găsește-ne pe Facebook www.facebook.com/farenetwork, Twitter www.twitter.com/farenet, sau Instagram https://instagram.com/farenet/[:]


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/farenet.org/public_html/wp-content/themes/farenet/footer.php on line 1