Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo učestvuju u globalnoj kampanji Football People weeks12 October 2016

Unedjelju,16.oktobraspočetkomu11:00h,natrguispredBBICentrauSarajevu,ženskifudbalskitim,SFK2000SarajevoorganizovatćedogađajPogodizazdravlje/Scoreforhealth,kojijejedanodbrojnihnamapisvijetakojiseumjesecuoktobrudešavajuusklopuglobalnekampanjeFootballPeopleactionweeks2016.

Nosilac ovog projekta na svjetskom nivou, Fare network, koji je ujedno i institucionalni partner FIFA-e, UEFA-e i Vijeća Evrope, odabrao je prijedlog fudbalerki iz Sarajeva koje su željele iskoristiti fudbal kao medij kako bi govorile o važnosti reproduktivnog zdravlja kod žena i pomoći socijalno ugroženim i marginalizovanim ženama u ostvarivanju istog.

U nedjelju se očekuje učešće predstavnika diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, relevantnih vladinih institucija, Fare Networka iz Londona, medija, te brojnih poznatih medijskih ličnosti iz svijeta sporta, muzike i umjetnosti. Učesnici će simbolično šutirati na gol, a svaki pogodak će ostvariti jedan besplatan ginekološki pregled u “Poliklinici Sunce- Agram” za djevojke i žene kojima je taj pregled neophodan.

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, danas su otputovale za Moskvu, gdje će igrati drugu utakmicu u šesnaestini Lige prvaka protiv ruskog tima Rossyanka.

sfk-2000-sarajevo